MagyarEnglishDeutsch
Kapacitás és Árak
"; ?>
Hotel:
Arrival:
Departure:
CityHotel hírlevél
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy közvetlenül postafiókjába kapja meg ajánlatainkat!
Vendégkérdőív
Töltse ki kérdőívünket!
City Hotel Mátyás ***

Kürtőskalács fesztivál

A hagyományteremtő rendezvényen az ízletes kürtőskalácsoké lesz a főszerep. Faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú íz variációban és számos méretben kapható majd, sőt bemutatkozik a „kürtőske” is, az igazi modern minikalács.

Október 11-13. között rendezik meg Budapesten a várhatóan legínycsiklandóbb és legillatosabb fesztivált a Városháza Parkban, a Deák Ferenc Tér mellett. A hagyományteremtő rendezvényen az ízletes kürtőskalácsoké lesz a főszerep. Faszénen vagy olajban sütve, végtelen számú íz variációban és számos méretben kapható majd, sőt bemutatkozik a „kürtőske” is, az igazi modern minikalács. A kilátogatók olyan ínyencségeket is megkóstolhatnak, mint a Kürtős Krémes, Kürtős Karikák, vagy Kürtős Csapágy.
„Fesztiválunk elsődleges célja a kürtőskalács, mint hungarikum népszerűsítése, eredeti, hagyományos készítési módjának megismertetése, ezáltal pedig a magyar tradíciók ápolása. Főként a családosok jelenlétére számítunk, bízunk benne, hogy a hazai érdeklődőkön túl, a külföldi turisták is elcsábulnak, megérezve az ínycsiklandó illatokat. Számos meglepetéssel készülünk, biztos vagyok benne, hogy senki sem bánja majd meg, ha kilátogat rendezvényünkre.” – fejtette ki András Tünde, a fesztivál megálmodója.
Az esemény egyik csábító vonzereje az ellenállhatatlan kürtőskalács illat lesz, mely a város minden pontjáról odavonzza az ínyencségekre éhes tömeget.